Routes en Startijden

Afstanden

In 2023 kunnen er 2 afstanden gewandeld worden door Bovenkarspel-Grootebroek-Lutjebroek: 5 km en 7,5 km. Er kan gewandeld worden in groepsverband (min. 3 personen), met de basisschool of individueel.

Sinds het allereerste jaar bieden we 2 afstanden aan: 5 km en 10 km. We zagen echter dat de 5 km-groepen steeds groter werden en de 10 km-groepen steeds kleiner. Daarom is er besloten om dit jaar een 7,5 km route aan te bieden i.p.v. een 10 km route. De hoop is dat de oudste basisschool-leerlingen (groep 6 t/m 8) zullen doorstromen naar deze afstand.

Voor de allerkleinste (maar ook leuk voor opa of oma ect) bieden we de mogelijkheid om 1 avond een 5 km route mee te lopen voor een dagmedaille! Zeker de laatste avond is een zeer geschikte avond, omdat deze gekenmerkt wordt door veel gezelligheid én kent een ‘pauze’ op het evenemententerrein aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Vanaf het evenemententerrein kunt u nog beslissen of uw kind nog mee kan wandelen met het defilé naar het Streekplein (vertrek vanaf 20.00 uur) of dat u naar huis gaat; de medaille is dan behaald.

Startlocatie

Net als voorgaande jaren zullen we verzamelen en starten bij Woonzorgcentrum Rigtershof, Rigtershof 1 te Grootebroek. Let op: er is geen drink- of toiletvoorziening in het gebouw voor ons geopend. Bij ‘hoge nood’ kan er gebruik gemaakt worden van de eco-toiletten op de parkeerplaats naast Rigtershof.

Starttijd individuelen

7,5 km:  start tussen 17.30 – 18.30 uur  •  laatste avond:  start om 18.00 uur
  5 km:  start tussen 17.45 – 18.45 uur  •  laatste avond:  start om 18.45 uur

Loop je mee met school, let dan op de starttijd die je via school ontvangt. Elke groep heeft zijn eigen verzamel- en starttijd.

Bekendmaking routes

De routes worden 1 mei a.s. gepubliceerd op deze site, zodat wandelaars en buurtbewoners weten welke dag er door welke wijk(en) gelopen wordt.